15 thoughts on “Recensies van mijn studenten

 • De cursus is in één woord geweldig. Twee maal per week ga ik met enorm veel plezier naar de lessen van Tamara toe. In de zeer huiselijke en persoonlijke sfeer leren we Russisch via professionele leermethodes. En dat is echt zo, want in de beginnerscursus van drie maanden spreek je al een zeer goed woordje Russisch. Ik ben erg te spreken over de positieve benadering van Tamara, de manier van leren (focus op spreken!) en natuurlijk de leuke diverse groep. Ik heb daarom ook besloten om een vervolgcursus te nemen bij Tamara.

 • Een recensie van een van mijn cursisten die anoniem wilde blijven:
  Russisch leren bij Tamara is leuk en stimulerend, niet alleen door haar professionele aanpak, ook door haar persoonlijke benadering en aandacht voor elke cursist. Ik begon de cursus met wat verstofte basiskennis van het Russisch en kwam in een kleine gezellige groep A1/2 terecht. De lessen zijn soms intensief, maar vooral leerzaam en levendig. Tamara maakt de lessen en het huiswerk erg aantrekkelijk met creatieve oefeningen. Dankzij al het aangereikte studiemateriaal zoals teksten, audio’s, liedjes en songteksten, cartoons, woordenlijsten per thema, en handige overzichtjes per grammaticaal item, kan ik het Russisch nu veel beter verstaan en ook wat spreken. Ik heb in korte tijd veel geleerd en heb de smaak te pakken om bij Tamara door te gaan!
  anoniem , cursist (61) uit Amsterdam, najaar/winter 2015

 • Nooit gedacht dat ik Russische les zo leuk zou vinden… Geweldig om na twee maanden al gesprekjes te kunnen voeren! En vlot cyrillisch te kunnen lezen. Door de afwisseling in de lessen, en vooral door de speelse manier waarop we kleine conversaties met elkaar oefenen, merk ik nauwelijks dat de lat steeds weer wat hoger komt te liggen met nieuwe woorden en grammatica 🙂
  Oтлично и спасибо Тамара! Агнес

 • Al sinds 1993 werkt de Hogeschool Inholland (of voorgangers) samen met Russische universiteiten. Ik was daar vanaf het begin bij, maar … nooit de tijd en de moeite genomen om Russisch te leren. Nu ik les heb in een heel leuke groep bij Tamara, realiseer ik me wat ik gemist heb. Deze week voor het eerst gedurfd om met Ljudmila, een Russische collega, een telefoongesprekje in het Russisch te voeren. En dat na drie maanden … wat een kick.

 • Twee keer per week les leek mij eerst veel, maar juist hierdoor boek je snel resultaat!
  De les van 1.5 uur vliegt voorbij door de afwisseling van verschillende oefeningen en de plezierige en vrolijke manier van lesgeven. Na elke les heb ik het gevoel dat ik weer iets nieuws heb geleerd. Het is fijn dat je met de andere cursisten kan oefenen. De cursus van Tamara is een aanrader en daarom ga ik ook door met de vervolgcursus!

 • Ben heel tevreden over de lessen en de progressie die ik maak. Tamara bereidt de lessen goed voor en zorgt ervoor dat de lessen leuk blijven. De klemtoon ligt op praktisch taalgebruik en uitspraak, zodat je er ook echt wat aan hebt en het Russisch meteen toe kan passen. Zeker een aanrader dus! 5 sterren

 • Ik ben heel tevreden met de lessen van Tamara! De nadruk ligt voornamelijk op spreken, wat ik sowieso een groot pluspunt vind; ik voel me een stuk gemakkelijker en zelfverzekerder in het spreken van de Russische taal. Daarnaast wordt wekelijks een grammaticaonderdeel behandeld, waarmee we oefenen (wederom aan de hand van spreekopdrachten tijdens de les). Tamara mailt daarna het huiswerk, dat ter voorbereiding op de volgende les dient. De lessen zijn erg gestructureerd en bovendien ook altijd gezellig! Kortom, ik ben erg tevreden en kan iedereen die graag zijn/haar Russisch wil verbeteren aanraden dit te doen bij Tamara.

 • Ik ben 2 maanden gelden begonnen met de beginnerscursus Russisch bij Tamara. Ik had verwacht dat het ontzettend moeilijk zou zijn. Maar door de leuke losse manier van lesgeven van Tamara valt het echt reuze mee. Ik vind het super tof dat ik nu al teksten in het cyrillische alfabet kan lezen, en het is verbazingwekkend hoeveel woorden je al kunt begrijpen. Ook het leren spreken is hartstikke leuk. Ook dit wordt door Tamara op een hele leuke speelse manier geleerd, zij doet dit op een hele leuke en interactieve manier. Dmv van korte dialogen waar steeds nieuwe worden op een logische manier geïntroduceerd worden. Ja top, echt een aanrader voor iedereen die Russisch wil leren.

 • Ik volg sinds 2 maanden Russisch les bij Tamara, en ik heb er in een korte tijd al enorm veel geleerd. De lessen zijn persoonlijk, goed opgebouwd, en worden aangepast aan je eigen tempo en wensen. Daarnaast weet Tamara veel over het leren van talen, en welke methodes hierbij het best werken. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Russische taal!

 • Tamara is een geweldige docent met veel geduld en aandacht voor de cursist. Russisch is een uitdagende taal maar door de manier van lesgeven vliegt de tijd voorbij. Een goede afwisseling tussen grammatica opdrachtjes, spelletjes en gesprekjes voeren.

 • Echt een aanrader voor iedereen op een leuke en efficiente manier de Russische taal wil leren spreken, begrijpen, lezen en schrijven. Tamara is een fantastisch goede docent die snel doorheeft welke persoonlijke aanpak het beste bij je past. Nieuwe leertechnieken, veel praten (ja, in het Russisch 😉 ) en lachen. Met resultaat, dus top!

 • Ik heb in het najaar van 2016 ruim 3 maanden de beginnerscursus Russisch bij Tamara gevolgd. In deze maanden heb ik veel geleerd. Ik sta soms versteld van mijzelf.
  De afwisselende lessen worden door de energieke en altijd vrolijke Tamara goed voorbereid en vakbekwaam, geduldig en met aandacht voor mij en de medecursisten gegeven. Zij vertelt daarbij ook nog vaak interessante en grappige wetenswaardigheden over de Russische taal en het leven in Rusland. Bovendien weet zij een gemoedelijke en vrolijke sfeer te creëren. Hierdoor vliegen de lessen om!
  Amsterdam, februari 2017

 • We zijn net klaar en ik mis de lessen nu al! Het is zowiso ontzettend leuk om iets nieuws te leren maar Tamara geeft er een extra dimensie aan. Ik ben iedere keer weer fluitend naar de les gekomen. Het tempo is lekker vlot, maar houdt rekening met ieders voortgang. Ook de rollenspellen schudden je af en toe lekker wakker. Ik heb soms echt dubbel gelegen van het lachen, we hadden echt een leuk klasje. Niet ter zake doend maar ook niet storend is natuurlijk dat Tamara ontzettend knap is, en altijd vrolijk (o: Op naar de vervolgcursus!

 • Ik heb met veel plezier cursussen bij Tamara gevolgd. Ze is een heel goede docente die een open en gezellige sfeer creëert. De lessen waren gericht op praktische taalvaardigheid en leuk en afwisselend door de diverse werkvormen. Het huiswerk hielp nieuwe grammatica en woordenschat te oefenen. Ik heb snel een goede basiskennis van het Russisch opgedaan en raad de lessen van Tamara van harte aan.

 • Tamara Zhirova is an excellent teacher. She focuses on speaking Russian yourself in a very early stage. She has a lot of playful, interactive exercises. In the meanwhile she explains about the rules of pronunciation and grammar. It is a kind of workshop and teaching grammar at the same moment.
  Tamara is absolutely dedicated and enthusiast and teaches with a lot of energy and wit.
  It is a fantastic way to learn to speak Russian. I booked for the next course.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *