Recensies van mijn studenten

Hier kun je meer recensies lezen van mijn studenten.

 

 

31 thoughts on “Recensies van mijn studenten

 • De cursus is in één woord geweldig. Twee maal per week ga ik met enorm veel plezier naar de lessen van Tamara toe. In de zeer huiselijke en persoonlijke sfeer leren we Russisch via professionele leermethodes. En dat is echt zo, want in de beginnerscursus van drie maanden spreek je al een zeer goed woordje Russisch. Ik ben erg te spreken over de positieve benadering van Tamara, de manier van leren (focus op spreken!) en natuurlijk de leuke diverse groep. Ik heb daarom ook besloten om een vervolgcursus te nemen bij Tamara.

 • Een recensie van een van mijn cursisten die anoniem wilde blijven:
  Russisch leren bij Tamara is leuk en stimulerend, niet alleen door haar professionele aanpak, ook door haar persoonlijke benadering en aandacht voor elke cursist. Ik begon de cursus met wat verstofte basiskennis van het Russisch en kwam in een kleine gezellige groep A1/2 terecht. De lessen zijn soms intensief, maar vooral leerzaam en levendig. Tamara maakt de lessen en het huiswerk erg aantrekkelijk met creatieve oefeningen. Dankzij al het aangereikte studiemateriaal zoals teksten, audio’s, liedjes en songteksten, cartoons, woordenlijsten per thema, en handige overzichtjes per grammaticaal item, kan ik het Russisch nu veel beter verstaan en ook wat spreken. Ik heb in korte tijd veel geleerd en heb de smaak te pakken om bij Tamara door te gaan!
  anoniem , cursist (61) uit Amsterdam, najaar/winter 2015

 • Nooit gedacht dat ik Russische les zo leuk zou vinden… Geweldig om na twee maanden al gesprekjes te kunnen voeren! En vlot cyrillisch te kunnen lezen. Door de afwisseling in de lessen, en vooral door de speelse manier waarop we kleine conversaties met elkaar oefenen, merk ik nauwelijks dat de lat steeds weer wat hoger komt te liggen met nieuwe woorden en grammatica 🙂
  Oтлично и спасибо Тамара! Агнес

 • Al sinds 1993 werkt de Hogeschool Inholland (of voorgangers) samen met Russische universiteiten. Ik was daar vanaf het begin bij, maar … nooit de tijd en de moeite genomen om Russisch te leren. Nu ik les heb in een heel leuke groep bij Tamara, realiseer ik me wat ik gemist heb. Deze week voor het eerst gedurfd om met Ljudmila, een Russische collega, een telefoongesprekje in het Russisch te voeren. En dat na drie maanden … wat een kick.

 • Twee keer per week les leek mij eerst veel, maar juist hierdoor boek je snel resultaat!
  De les van 1.5 uur vliegt voorbij door de afwisseling van verschillende oefeningen en de plezierige en vrolijke manier van lesgeven. Na elke les heb ik het gevoel dat ik weer iets nieuws heb geleerd. Het is fijn dat je met de andere cursisten kan oefenen. De cursus van Tamara is een aanrader en daarom ga ik ook door met de vervolgcursus!

 • Ben heel tevreden over de lessen en de progressie die ik maak. Tamara bereidt de lessen goed voor en zorgt ervoor dat de lessen leuk blijven. De klemtoon ligt op praktisch taalgebruik en uitspraak, zodat je er ook echt wat aan hebt en het Russisch meteen toe kan passen. Zeker een aanrader dus! 5 sterren

 • Ik ben heel tevreden met de lessen van Tamara! De nadruk ligt voornamelijk op spreken, wat ik sowieso een groot pluspunt vind; ik voel me een stuk gemakkelijker en zelfverzekerder in het spreken van de Russische taal. Daarnaast wordt wekelijks een grammaticaonderdeel behandeld, waarmee we oefenen (wederom aan de hand van spreekopdrachten tijdens de les). Tamara mailt daarna het huiswerk, dat ter voorbereiding op de volgende les dient. De lessen zijn erg gestructureerd en bovendien ook altijd gezellig! Kortom, ik ben erg tevreden en kan iedereen die graag zijn/haar Russisch wil verbeteren aanraden dit te doen bij Tamara.

 • Ik ben 2 maanden gelden begonnen met de beginnerscursus Russisch bij Tamara. Ik had verwacht dat het ontzettend moeilijk zou zijn. Maar door de leuke losse manier van lesgeven van Tamara valt het echt reuze mee. Ik vind het super tof dat ik nu al teksten in het cyrillische alfabet kan lezen, en het is verbazingwekkend hoeveel woorden je al kunt begrijpen. Ook het leren spreken is hartstikke leuk. Ook dit wordt door Tamara op een hele leuke speelse manier geleerd, zij doet dit op een hele leuke en interactieve manier. Dmv van korte dialogen waar steeds nieuwe worden op een logische manier geïntroduceerd worden. Ja top, echt een aanrader voor iedereen die Russisch wil leren.

 • Ik volg sinds 2 maanden Russisch les bij Tamara, en ik heb er in een korte tijd al enorm veel geleerd. De lessen zijn persoonlijk, goed opgebouwd, en worden aangepast aan je eigen tempo en wensen. Daarnaast weet Tamara veel over het leren van talen, en welke methodes hierbij het best werken. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Russische taal!

 • Tamara is een geweldige docent met veel geduld en aandacht voor de cursist. Russisch is een uitdagende taal maar door de manier van lesgeven vliegt de tijd voorbij. Een goede afwisseling tussen grammatica opdrachtjes, spelletjes en gesprekjes voeren.

 • Echt een aanrader voor iedereen op een leuke en efficiente manier de Russische taal wil leren spreken, begrijpen, lezen en schrijven. Tamara is een fantastisch goede docent die snel doorheeft welke persoonlijke aanpak het beste bij je past. Nieuwe leertechnieken, veel praten (ja, in het Russisch 😉 ) en lachen. Met resultaat, dus top!

 • Ik heb in het najaar van 2016 ruim 3 maanden de beginnerscursus Russisch bij Tamara gevolgd. In deze maanden heb ik veel geleerd. Ik sta soms versteld van mijzelf.
  De afwisselende lessen worden door de energieke en altijd vrolijke Tamara goed voorbereid en vakbekwaam, geduldig en met aandacht voor mij en de medecursisten gegeven. Zij vertelt daarbij ook nog vaak interessante en grappige wetenswaardigheden over de Russische taal en het leven in Rusland. Bovendien weet zij een gemoedelijke en vrolijke sfeer te creëren. Hierdoor vliegen de lessen om!
  Amsterdam, februari 2017

 • We zijn net klaar en ik mis de lessen nu al! Het is zowiso ontzettend leuk om iets nieuws te leren maar Tamara geeft er een extra dimensie aan. Ik ben iedere keer weer fluitend naar de les gekomen. Het tempo is lekker vlot, maar houdt rekening met ieders voortgang. Ook de rollenspellen schudden je af en toe lekker wakker. Ik heb soms echt dubbel gelegen van het lachen, we hadden echt een leuk klasje. Niet ter zake doend maar ook niet storend is natuurlijk dat Tamara ontzettend knap is, en altijd vrolijk (o: Op naar de vervolgcursus!

 • Russisch leren met Tamara is alsof je bij een vriendin op de koffie gaat om gezellig wat over Russisch te babbelen en wat spelletjes te spelen. Maar door haar lestechniek ben je haast ongemerkt heel hard aan het leren. Als je dan ook nog braaf je huiswerk maakt en thuis hardop Russisch spreekt (al is het tegen jezelf), spreek je binnen de kortste keren behoorlijk wat Russisch! Ik vind het ongelooflijk hoeveel ik al kan volgen als ik Russen met elkaar hoor spreken (maar niet als ze boos zijn; dan gaat het nog te snel). Ik heb heel veel zin in de vervolgcursus!

 • Ik heb met veel plezier cursussen bij Tamara gevolgd. Ze is een heel goede docente die een open en gezellige sfeer creëert. De lessen waren gericht op praktische taalvaardigheid en leuk en afwisselend door de diverse werkvormen. Het huiswerk hielp nieuwe grammatica en woordenschat te oefenen. Ik heb snel een goede basiskennis van het Russisch opgedaan en raad de lessen van Tamara van harte aan.

 • Tamara Zhirova is an excellent teacher. She focuses on speaking Russian yourself in a very early stage. She has a lot of playful, interactive exercises. In the meanwhile she explains about the rules of pronunciation and grammar. It is a kind of workshop and teaching grammar at the same moment.
  Tamara is absolutely dedicated and enthusiast and teaches with a lot of energy and wit.
  It is a fantastic way to learn to speak Russian. I booked for the next course.

 • Onze cursus is net ten einde en het is eigenlijk zo snel voorbij gegaan. Tweemaal per week les is goed omdat je het daardoor sneller oppakt en makkelijker onthoudt. Tamara geeft op een leuke, afwisselende en goed doordachte manier les met diverse oefeningen en rollenspellen waardoor je spreekvaardigheid (gebruiken van woorden, met de correcte uitspraak) oefent en de geleerde grammatica (inter)actief leert gebruiken. In het begin dacht ik nog, anderhalf uur is op zich niet lang, maar na elke les merk je echter dat je ook precies genoeg nieuws hebt geleerd om vervolgens thuis mee verder te gaan, met huiswerk etc. In korte tijd al veel geleerd en ik wil zeker ook de vervolgcursus gaan doen!

 • De eerste week van december 2017 was ik op vakantie in St Petersburg. Slechts enige woorden Russisch kwamen terug van mijn avondopleiding VWO (5, 6) Russisch aan het Boerhaave college te Leiden in 1990. Toendertijd ben ik gestopt halverwege klas 6, omdat mijn baan veel van me vroeg. Mijn resterende kennis was gedaald tot het frustrerende niveau 0+. Dat moest anders! Dus, op dag 1 na terugkeer heb ik de website van Tamara gevonden voor russische les en me aangemeld. Tijdens het telefonische niveau-bepalings-intake-gesprek bleek het niveau inderdaad 0+. Ondanks de 0+ durfde Tamara het aan me toe te laten tot niveau 2 van haar cursussen. Ik dacht nog ‘wat een stoer mens’. Tijdens mijn vakantie in januari 2018 heb ik met veel moeite en enthousiasme de stof ingehaald van niveau 1. Tijdens de eerste les viel me op dat de cursisten al zo goed russisch spraken. Een absolute verdienste van Tamara. Dat stimuleerde zeker om de lessen goed voor te bereiden en de uitspraak te oefenen, hoewel de uitspraak van de ы voor mij een probleem bleef (blijft).

  Toen ging het snel, Tamara ‘zit er bovenop’ en ‘hoort alles’. Ze corrigeert altijd waar nodig. Zo leer je snel en veel. Heel prettig is dat je tijdens de les veelvuldig je spreekvaardigheid oefent. Tamaras uitleg is helder. Ze volgt het lesboek, maar behandelt ook grammatica waar op dat moment behoefte aan is. Heel prettig en niet strikt. De lessen zijn aangenaam gevarieerd: nieuwe stof, spreekvaardigheid, rollenspel, herhaling van voorgaande kennis, luistervaardigheid. Je verveelt je geen moment. Uit de afgenomen test aan het einde van niveau 2 bleek dat ik niveau A2+ heb bereikt. Een topprestatie van Tamara. Waarvoor veel dank.

  Wil je op een prettige, ontspannen, snelle manier Russisch leren met heel leuke medeleerlingen? Dan moet je bij Tamara zijn.

  Als privédocent Franse taal- en letterkunde met 12 jaar ervaring, heb ik veel geleerd van Tamara en een aantal doceermethoden overgenomen.

 • Afgelopen jaar heb ik de basiscursus bij Tamara gevolgd. En ik ben daar zeer tevreden over. De uitleg was heel duidelijk, maar wat de lessen vooral erg leuk maakt zijn de continue oefeningen tussendoor. Je mag dan opstaan en gelijk oefenen met de zinnetjes en grammatica die je net uitgelegd hebt gekregen. Kortom: hele levendige, duidelijke en humorvolle lessen!

 • De afgelopen paar maanden heb ik cursus gevolgd bij Tamara. Ik vond de lessen goed opgebouwd. Tamara biedt verschillende leermethoden aan, die mij erg aanspreken. Een app met flashcards, grammar chants, eenvoudige grammatica, herhaald uitleggen, goede opbouw. Tamara geeft met veel energie en enthousiasme les. Aan het einde van de cursus kun je eenvoudige gesprekken voeren. Ik heb zeer genoten van alle 16 lessen!

 • Kun je in 8 weken Russisch leren? Dat zou een wonder zijn, maar de 16 lessen van Tamara (2x p.w.) maken je vertrouwd met het cyrillische alphabet, veel voorkomende gesproken Russische woorden, de uitspraak, de basis van de grammatica en het vertrouwen om iets in het Russisch te zeggen en te verstaan. Dat gaat echt verder dan het zgn. “terrasjes Russisch”. Tamara bereidt haar lessen zorgvuldig voor: leuke video-instructies/filmpjes voor thuis, functioneel opgebouwde lessen en lesprogramma, speelse opdrachten tijdens de les met medecursisten, zodat het leren van de taal niet alleen serieus gaat, maar met plezier.
  Deze praktische basiscursus raad ik iedereen aan die met de Russische taal wil kennismaken en al oefenend wil leren in een persoonlijke en huiselijke sfeer.

 • Zo website, zo cursus!

  Goed opgebouwd.
  Veel afwisseling.
  Inspirerend.
  Aandacht voor taalverwerving (interessant!)
  Plezier.
  Jong of oud, talenknobbel of niet: toegankelijk voor iedereen

  Gewoon heel goed!
  Spasieba (Dank je wel) Tamara.

 • De lessen van Tamara vond ik inspirerend om het leren van de Russische taal serieus te nemen. Ze is een sprankelend persoonlijkheid die met veel speelsheid haar lessen geeft en je aanzet om zelf creatief te zijn.

  Ik zal zeker de vervolgcursus gaan doen. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

  Dic van Duin (66 jaar)

 • Na een half jaartje via zelfstudie te hebben gestudeerd, ben ik in september een vervolgcursus bij Tamara begonnen.
  Ze heeft me vooraf zeer goed voorbereid en mij het materiaal van de beginnerscursus te geven, zo was ik op gelijk niveau was met de andere cursisten. Leren in een groep is zoveel fijner en productiever. Tamara houd er een goed tempo in, niet te hoog niet te laag. En vele multi-media ondersteuning met video, audio en, mijn favoriet, Anki files. En altijd ruimte voor een grapje of persoonlijk verhaal.

 • Tamara’s beginnerscursus Russisch is een echte aanrader. Tamara is heel professioneel in haar benadering en gebruikt bewust verschillende methodes om de cursus interactief en afwisselend te maken, zoals Anki files, vele video’s (inclusief grammar chants!), oefeningen die de cursisten samen moeten doen, en een duidelijke uitleg van de grammatica (en dingen die je gewoon moet onthouden). Daarnaast waren de lessen altijd gezellig. Hoewel het nog even zal duren voordat ik vloeiend Russisch spreek, heeft de beginnerscursus mij over een grote drempel geholpen en ik kijk uit naar de vervolgcursus

 • Tamara is een geweldige leraar. Ze is enthousiast en inspireert daarmee om je met veel energie op de Russisch taal te storten. Twee keer per week les is intensief maar zorgt voor snel resultaat en dat vergroot de motivatie nog meer. In de lessen wordt veel met elkaar geoefend en ook veel gelachen met Tamara en de andere studenten.
  Ik zie nu al uit naar het vervolg in september!

 • De online cursus “Russisch met Tamara” met persoonlijke begeleiding is geweldig. Uitleg van grammatica en uitspraak via de vele video’s zijn heel duidelijk. Je krijgt veel oefenmateriaal en de opdrachten spreek je in via whatsapp. Dat is ook meteen een goede spreekoefening. De correcties krijg je heel snel van Tamara te horen met vaak ook extra uitleg op grammatica en zeker ook op uitspraak. Heb je een vraag? Stel die gerust. Het is alsof je privéles krijgt!

  Karin

 • De online lessen van Tamara zijn goed opgebouwd. Er gaat niets boven leskrijgen van een native speaker. Tamara weet de studenten te allen tijde te boeien en te enthousiasmeren. Hierdoor is de samenwerking en sfeer tussen de studenten ook erg prettig

 • Tamara is een enthousiaste, energieke en positieve docent, die met humor en heel veel geduld leiding geeft aan haar cursusgroepen. Wat ik heel fijn vind is dat ze er goed in slaagt om iedereen in de groep voldoende het gevoel te geven erbij te horen en iedereen op eigen niveau weet aan te spreken waardoor je altijd precies op het goede niveau leskrijgt. Het is ook nooit erg als je fouten maakt. Tamara heeft ook een heel grappig soort humor en elke les doen zich wel situaties voor waar we allemaal vrolijk van worden. De les is elke week iets om naaruit te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *